preskoči na sadržaj
Vijesti

Priredba "BOŽIĆNI SAN" oživjela duh božićne čarolije

Učenici naše Škole oživjeli su duh božićne čarolije božićnom priredbom koja je nosila naslov "Božićni san".
U središtu je bila inspirativna božićna priča "Orašar" koja oduševljava generacije diljem svijeta. Priču o djevojčici Klari i Orašaru na pozornicu donijeli su članovi dramske skupine Reina Mudražija, Jakov Mikošić, Dorian Javorić i Robert Lončarić, prenoseći tako toplinu blagdanskog duha na publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila aulu škole.
 
 
Učenici su s neizmjernim trudom i strašću dočarali svu ljepotu ove priče, a njihova kreativnost i talent vidljivi su bili u svakom plesnom koraku, u svakoj noti glazbe i u svakom izražaju emocije. Kostimi, posebno izrađeni za ovu prigodu u kreativnoj radionici učiteljice Jasne Mataije, dodatno su upotpunili doživljaj kao i prekrasno oslikana lica glumaca  za što su se pobrinule učiteljice Maja Lončarić i Suzana Kljuš.
 

Članovi literarne skupine  Lea Pijevac, Niko Katunar, Dorian Car, Doria Pajan i Reina Mudražija istakli su se izvedbom vlastitih božićnih stihova dok su članovi školskog pjevačkog zbora, zbora Glazbene škole te solisti  Eli Volarić, Ivan Prica, Rita Rukavina, Petra Ivčić, Sara Šubat i Gabriela Pilaković pjesmom oplemenili ovu posebnu predblagdansku večer. Zborove i soliste pratile su profesorica Ljerka Hegedušić na klaviru  i profesorica Mateja Bušetinčan na flauti. Priča o Orašaru uključivala je i zanimljive plesne točke kao što je Borba s miševima, Ruski ples, Ples flauti  te Valcer cvijeća  koje su pripremili članovi dramske i lutkarske skupne mlađih razreda te Ples šećerne vile  u izvedbi učenica osmog razreda. Nastupili su i učenici Glazbene škole Lara Mehmedović na klaviru  i Hana Uzelac na gitari.
 
Već na samom ulasku, posjetitelje je oduševila dojmljiva scenografija koja je stvorila divno ozračje obiteljskog doma i začaranog kraljevstva Orašara, a za to su zaslužni članovi Likovne skupine  i učiteljica Likovne kulture Suzana Kljuš.
 
 
Učenike je pripremio tim mentora: Mateja Bušetinčan, Ljerka Hegedušić, Mirjana Špika, Anamaria Šimčić, Domagoj Pauković i Jasmina Manestar. Voditeljice programa bile su učenice osmog razreda Ani Knez i Dina Jurić, a redateljice Jasmina Manestar i Mateja Bušetinčan.
 
 
Prekrasna božićna priča u OŠ Vladimira Nazora završila je prigodnim riječima ravnateljice Daliborke Todorović koja je svima poželjela sretne nadolazeće blagdane.
 
 
Tekst napisala: Jasmina Manetsra, učiteljica HJ


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 22. 12. 2023.

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Školski list "Šarko"


UPISI SŠ


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2022.

Ukupno: 99631
Ovaj mjesec: 3456
Ovaj tjedan: 1112
Danas: 15

FACEBOOK

Službena Facebook stranica naše škole


Vozni red - City bus

Katalog knjižnice


Grad Crikvenica


Grad prijatelj djece


MZO preporuke
preskoči na navigaciju