preskoči na sadržaj
Vijesti

FINANCIRANJE OBROKA U ŠKOLAMA - "HRVATSKA ZA DJECU"

VAŽNE INFORMACIJE ZA RODITELJE OSNOVNOŠKOLACA

Pozivamo sve roditelje učenika osnovnih škola s područja Grada Crikvenice koji udovoljavaju uvjetima Zaklade ˝Hrvatska za djecu˝ da se prijave za financiranje obroka u školama.

Ostvarenje prava na financiranje obroka u školi (marenda i hrana djeci koja koriste usluge dnevnog boravka u školi) ostvaruju roditelji/ skrbnici/ udomitelji pod sljedećim uvjetima:

  • da je dijete polaznik osnovne škole s područja Grada Crikvenice
  • da je dijete krvni srodnik ili po neko drugoj osnovi povezano s obitelji u kojoj živi
  • da obitelj u kojoj živi dijete ima prosječan mjesečni prihod ostvaren u razdoblju od 01. siječnja 2017. g. do 28. veljače 2018. g. po članu zajedničkog kućanstva  ne prelazi iznos od 2.000,00 kuna
  • da obitelj u kojoj živi dijete nije prethodno ostvarila potporu od Zaklade ˝Hrvatska za djecu˝ u svrhu pokrića troškova školske prehrane odnosno ako nije prethodno ili istovremeno po nekoj drugoj osnovi iz javnog izvora ostvareno pravo na pokriće cjelokupnih ili dijela troškova školske prehrane u drugom polugodištu školske 2017./2018 . (tekuća školska godina)

 

Roditelji/ skrbnici/ udomitelji koji ispunjavaju prethodno navedene uvjete dužni su u tajništva matičnih ili područnih osnovnih škola koju pohađa dijete dostaviti sljedeće dokaze:

  • IZJAVA vezano za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova školske prehrane za drugo polugodište šk. god. 2017./2018. od strane Zaklade „Hrvatska za djecu (nalazi se  u tajništvima matičnih i područnih škola) , a možete ju preuzeti i na dnu obavijesti pod nazivom: Prilog: Izjava roditelja
  • DOKAZI O VISINI PRIHODA - potvrda nadležne Porezne uprave o visini dohotka i primitaka za razdoblje 1. 1. 2017. do 28. 2. 2018. (godišnja potvrda za 2017. i dvije mjesečne potvrde za siječanj i veljaču 2018.g.) za svakog punoljetnog člana zajedničkog kućanstva

 

Grad Crikvenica će privremeno raskinut sva rješenja na temelju kojih su djeca do sada ostvarivala pravo na sufinanciranje obroka u školi te će se na temelju dostavljene dokumentacije obrok u školi djeci koja udovoljavaju opisanim uvjetima financirati u 100% iznosu.

Ako su roditelji sami financirali školsku prehranu u prethodnim mjesecima/danima drugog polugodišta, a ostvaruju pravo sukladno uvjetima gore navedenim financiranje marende u 100% iznosu, trebaju dostaviti dokaz o tome (uplatnice i sl. za siječanj – veljača 2018., odnosno siječanj – ožujak 2018.)

 

ROK ZA PREDAJU DOKUMENATA: srijeda, 21. ožujak 2018. godine

Za sve dodatne informacije, molimo vas da se javite u tajništvo Vaših osnovnih škola ili na broj telefona: 781-091

 

                                                                                              GRAD CRIKVENICA

Prilog: Izjava roditelja

 Priloženi dokumenti:
Izjava_roditelja.doc (56.50 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Adriana Mihalić Šebelja   datum: 14. 3. 2018.

MZO preporuke

UPISI SŠ


Online katalog knjižnice


Grad prijatelj djece


Projekt Znanje za sve

Vijesti

 


Vozni red - City bus

Klikom na sliku možete preuzeti vozni red!

 

Zakoni i pravilnici

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju