preskoči na sadržaj
Vijesti

Projektni dan MOJA ŠKOLA - MOJ DOM

Dana 27.travnja 2018. godine u našoj je školi održan još jedan Projektni dan. Tema cjelogodišnjeg projekta u koji su se uključili svi učenici, učitelji i stručni suradnici škole bila je MOJA ŠKOLA - MOJ DOM.

Foto galeriju možete pogledati klikom ovdje!

Projektom smo željeli osvijestiti sve koliko je zapravo škola važan segment naših života te koliko sati u danu provedemo upravo u ovoj zgradi, našoj školi, našem drugom domu.

Cilj projekta je bio prisjetiti se koliko je važno poštivanje pravila uz razvijanje ključnih životnih vrijednosti, potom razvijanje vještine prepoznavanja i osmišljavanja strategija i taktika, poticanje na suradnju i empatiju, isticanje važnosti upornosti i pozitivnog razmišljanja za uspjeh pojedinca, poticanje na kritičko razmišljanje, razvijanje vještine prostornog i vizualnog planiranja, vrijednosti timskog rada, poticanje socijalnih vještina, razvoj samokontrole, samopoštovanja i koncentracije, poboljšanje motoričkih vještina te vještine odlučivanja.

Za svaki od nastavnih predmeta, učenici i učitelji osmislili su svoj način realizacije projekta, a kako su to odradili tijekom nastavne godine pokazali su u svojim prezentacijama ili na način kako su oni to zamislili. To znači da je osim prezentacijama, projekt bio predstavljen i pjesmom te plesnim pokretom, ali i pokojim filmićem.

Prezentacija čitavog projekta započela je onom HRVATSKOG JEZIKA.

Prezentacijom je prikazano kako se tijekom školske godine na satu Hrvatskog jezika s učenicima radilo na jedan opušteniji način te se stvarala toplija, ugodnija i više obiteljska  atmosfera – zajedničko čitanje, zajedničko uređenje učionice, izrada plakata, stvaranje blagdanskog ozračja u učionicama, ukrašavanje božićnog drvca uz slušanje božićnih pjesama, igranje jezičnih igara…

Nadalje, oslikao se zid između dviju učionica za Hrvatski jezik ilustracijom iz književnog djela Mali princ te ispisao citat iz istog djela.

Novinarska skupina aktivna je cijele godine - uređuje list Šarko čija je tema broja upravo Moja škola – moj dom, stoga će i naslovnica školskoga lista biti na temu projekta.

U sklopu MATEMATIKE, učenici su izradili plakat s poznatim fraktalom - Pitagorino stablo; to isto stablo izradili su na vratima učionice pomoću samoljepljive tapete; potom su izradili pano pomoću string arta (umjetnosti vezenja koncem) te još jedan plakat kojim su prikazali razne kompozicije preslikavanja ravnine.

Projekt nastavnih predmeta BIOLOGIJE i KEMIJE predstavljen je oslikavanjem dvaju najvažnijih biokemijskih procesa koji se odvijaju u stanicama živih bića i na taj nam način pokazali da život nije ništa drugo nego slijed kemijskih reakcija, posluživši se ovim objašnjenjem Lavoslava Ružičke.

Naši školski „likovnjaci“ oslikali su zid u bojama spektra – geometrijska apstrakcija, a mali „glazbenjaci“

otpjevali dvije skladbe Ah, što volim pjesme zvuk i Dom.

 

 

U nastavku su uslijedile prezentacije i filmići ostalih nastavnih predmeta te naše školske knjižnice koja se također uključila u projekt.

Svatko je dao doprinos ostvarenju ovogodišnjeg školskog projekta koji je uspješno proveden kao i prijašnjih godina.

Veliko HVALA svima!

Tekst napisala: Edita Starčević
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Adriana Mihalić Šebelja   datum: 4. 5. 2018.

MZO preporuke

UPISI SŠ


Online katalog knjižnice


Grad prijatelj djece


Projekt Znanje za sve

Vijesti

 


Vozni red - City bus

Klikom na sliku možete preuzeti vozni red!

 

Zakoni i pravilnici

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju