preskoči na sadržaj
Vijesti

Festival matematike u Puli

U ponedjeljak, 7. svibnja 2018.  u pulskom hotelu Park Plaza Histria održan je 13. Festival matematike kojeg organizira Matematičko društvo Istra.

Festival matematike je otvoreno ekipno natjecanje iz matematike namijenjeno učenicima od 3. - 8. razreda osnovne škole te srednjoškolskim učenicima svih razreda.

Mladi matematičari timskim rješavanjem zadataka svladavaju moderni oblik rada koji je danas tražen u svim djelatnostima. Tim čine 4 učenika koji u 120 minuta rješavaju 45 zadataka različite zahtjevnosti.

U natjecanju mogu sudjelovati svi učenici zainteresirani za matematiku. Osim škola, na natjecanju sudjeluju i Centri za izvrsnost (centri za rad s darovitom djecom).

Kategorije natjecanja „Ekipa za 5+“ ovisno o dobnoj skupini natjecatelja su sljedeće: PIKO (3. i 4. razred OŠ), MIKRO (5. i 6. razred OŠ), MEGA (7. i 8. razred OŠ) i GIGA (srednja škola).

Na ovogodišnjem natjecanju okupilo se preko 700 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Na festivalu su među 164 ekipe sudjelovale i dvije ekipe iz naše škole.

Ekipa u kategoriji MIKRO (5. i 6. r) – Matilda Salma (5.a), Klea Šabanović (5.a),  Karlo Brkić (6.a) i  Borna Lončarević (6.a) osvojila je 24. mjesto u svojoj kategoriji od ukupno 50 ekipa.

Ekipa u kategoriji MAKRO (7. i 8. r) – Lovro Matejčić (7.a), Lovro Knez (7.a), Tara Begić (8.b) i  Leonarda Lovrić (8.b)  osvojila je 17. mjesto od 41 ekipe.

Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama Ivani S. Uršić i  Daliborki Todorović  na ostvarenom rezultatu!

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 8. 5. 2018.

MZO preporuke

UPISI SŠ


Online katalog knjižnice


Grad prijatelj djece


Projekt Znanje za sve

Vijesti

 


Vozni red - City bus

Klikom na sliku možete preuzeti vozni red!

 

Zakoni i pravilnici

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju