preskoči na sadržaj
Vijesti

PODUZETNIČKI DANI „ZNANOST I PODUZETNIŠTVO“ - HIŠA EKSPERIMENTOV (LJUBLJANA)

Učenici naše škole posjetili su 11.svibnja 2018. u Gradskoj sportskoj dvorani Hišu eksperimentov odnosno Kuću eksperimenta iz Ljubljane.

Prva stvar s kojom su se susreli bili su pokusi i „dogodovščine“ – događanja ili kratke predstave u kojima glavnu ulogu igra znanost.

Čitav koncept ove „kuće – muzeja“ zamišljen je i funkcionira kao niz pokusa kojima sami određujemo tempo i redoslijed. Pokraj svakog pokusa nalazi se i objašnjenje nakon kojeg se pokus može provesti, ali može se i najprije eksperimentirati pa potom čitati uputstva koja su duhovito ilustrirana. Svaki je izložak bilo moguće dodirnuti, samostalno proučiti pomičući, mijenjajući i povezujući sadržaje, igrajući se usput!

Ova „Kuća eksperimenta“ pokušaj je da se znanost prikaže na zabavan način te pokusi ujedno predstavljaju i umjetnine. Cilj je i nastojanje pokazati da između znanosti i umjetnosti postoji vrlo tanka granica i to je taj prostor u kojem djeluje ova „kuća-muzej“.

O svim potankostima vezanim uz Hišu saznali smo od simpatičnih i raspoloženih demonstratora u žutim majicama.

Zaključak sviju nas, učenika i učitelja, bio je da smo se lijepo zabavili uz prezentirane pokuse te korisno „utrošili“ još jedan nastavni sat povodeći se poznatom poslovicom:

  PROČITAO SAM I ZABORAVIO. VIDIO SAM I ZAPAMTIO. UČINIO SAM I ZNAM!

                                     Tekst napisala:  Edita Starčević, prof.

           
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Adriana Mihalić Šebelja   datum: 14. 5. 2018.

MZO preporuke

UPISI SŠ


Online katalog knjižnice


Grad prijatelj djece


Projekt Znanje za sve

Vijesti

 


Vozni red - City bus

Klikom na sliku možete preuzeti vozni red!

 

Zakoni i pravilnici

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju