preskoči na sadržaj
Vijesti

Sudjelovanje u međunarodnom istraživanju ICILS 2013.

U četvrtak, 11. travnja 2013., naša je škola sudjelovala u Međunarodnom istraživanju računalne i informacijske pismenosti učenika  kojeg provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.


ICILS Istraživanje (International Computer and Information Literacy Study) prvo je međunarodno komparativno istraživanje o pripremljenosti učenika za život u informatičkom dobu. Ispituje sposobnost pojedinca da se služi računalom kako bi istraživao, stvarao i komunicirao kao aktivni sudionik u svom domu, u školi, na radnom mjestu i u široj zajednici.

U uzorku hrvatskih škola (180), od 3 600 učenika osmih razreda odabrano je i 18 učenika osmih razreda naše škole. Osim testiranja učenika provela se i anketa među učiteljima.

Svi prikupljeni podaci čuvaju se u strogoj tajnosti i svi ispitanici ostaju anonimni. Hrvatski i međunarodni rezultati na razini države bit će objavljeni 2014. godine. Osim Hrvatske u istraživanju sudjeluje još 20 država iz čitavog svijeta.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 15. 4. 2013.

MZO preporuke

UPISI SŠ


Online katalog knjižnice


Grad prijatelj djece


Projekt Znanje za sve

Vijesti

 


Vozni red - City bus

Klikom na sliku možete preuzeti vozni red!

 

Zakoni i pravilnici

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju