2019-02-16 08:42:00

Međunarodni dan darivanja knjiga

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače. Knjižničari u Hrvatskoj po četvrti put organiziraju prikupljanje knjiga, kako bi pobudili ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuli da više čitaju te da uče koliko je lijepo i važno pomagati.

Ove smo se godine i mi odlučili priključiti projektu. Složili smo se da prikupimo knjige za Centar "Izvor" u Selcu. Vrijedni djelatnici Centra pomažu djeci u učenju i osnažuju obitelji kojima je to potrebno. Nedavno su obilježili stotu godišnjicu postojanja i tom su nam prigodom darovali srcem napisanu i oslikanu monografiju. Stoga smo im željeli zahvaliti i pokazati da cijenimo njihov rad.

I tako, kunu po kunu, prikupili smo dovoljno za nabavu pet novih književnih naslova, a pregledom kućnih biblioteka dodali smo još trinaest knjiga. Nadamo se da će prikupljene knjige pomoći djeci da bolje razumiju književno djelo, da bogate svoj rječnik i šire granice mašte, da razvijaju osjećaje, odrastajući u snažne i suosjećajne ljude.

Učenici i učitelji Osnovne škole Vladimira Nazora – skromno, ali od srca!

Tekst napisala Renata Gržac

     


Osnovna škola Vladimira Nazora Crikvenica