2019-10-05 10:39:00

Kup braće Skomerža

 

Napomena: tekst i fotografije preuzeti su sa mrežne stranice www.crikva.hr

1 - Dušan Rebernik, predsjednik PŠRD  "Arbun" i Luka Berger, pobjednik Kupa
2 - Hana Malnar
3 - Luka Berger, David Gojković Jurotić i Ivano Mandić
4 - Ivano Mandić
5 - Bepo Matetić

 

U organizaciji PŠRD „Arbun“ održan je 13. po  redu „Kup braće Skomerža“, natjecanje u udičarenju između učenika dviju crikveničkih škola.
Lovilo se na nasipu lučice Podvorska po idealnom vremenu, bez vjetra i najavljene kiše. Natjecanju je pristupilo 6 natjecatelja iz OŠ „Vladimir Nazor’’ s voditeljem Dinkom Gračakovićem i 3 natjecatelja iz  OŠ ’’Zvonko Car’’ s voditeljem Rešadom Mujkanovićem.


Lovilo se po sistemu ‘’ulovi i pusti, bodovala se svaka ulovljena riba ovisno o vrsti i to s jednim ili tri boda. Da bi bilo napetije, ulovi u posljednjih 20 minuta su se bodovali dvostruko.  
Pojedinačno je prvo mjesto zauzeo Luka Berger sa 43 boda (OŠ „Vladimir Nazor“),

 

 

drugi je Ivano Mandić (34 boda) iz OŠ„Vladimir Nazor“ te treća Hana Malnar sa 28 bodova ( OŠ ’’Zvonko Car“).
Ekipno prvi su  Ivano Mandić i David Gojković - Jurotić OŠ „Vladimir Nazor“, drugi su Hana Malnar i Maksim Pobor iz OŠ ’’Zvonko Car“ i treći Luka Berger i  Bepo Matetić iz OŠ „Vladimir Nazor“.
Zbog odustajanja nekoliko natjecatelja ekipa OŠ Zvonka Cara je bila u startu hendikepirana, nije se predala, ali su na kraju ukupnu pobjedu na 13. „Kupu braće Skomerža“ odnijeli učenici OŠ Vladimira Nazora.
I ove je godine natjecanje održano s ciljem populariziranja sportskog ribolova među mladima, a puno truda u organizaciju uložili su članovi PŠRD „Arbun“ iz Crikvenice.

 

 

Osnovna škola Vladimira Nazora Crikvenica