2019-11-22 09:30:43

PROMOCIJA VODIČA KROZ KREATIVNO RECIKLIRANJE U DVORANI ZORA CRIKVENICA

U  utorak, 19. studenog 2019. u 18.00 sati započela je promocija „Vodiča kroz kreativno recikliranje“, autorice Dubravke Kanjski, dobitnice više likovnih nagrada i priznanja stručnih žirija. Knjiga je nastala u sklopu projekta „Otpad uredi, kune uštedi“.

Program je započeo plesnom točkom „ Mali čuvari velike Zemlje“, djece iz skupine „Loptice“Dječjeg vrtića „Radost“-Crikvenica.

Zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović  i voditeljica projekta, održala je uvodni govor u kojem je govorila o svim aktvnostima koje su provedene u ovom dvogodišnjem projektu.

Ravnateljica Centra za kulturu Dr. Ivan Kostrenčić i urednica knjige „Vodič kroz kreativno poučavanje,“ upoznala nas je pobliže s uradkom umjetnice Dubravke Kanjski.

Slijedila je glazbena točka u kojoj su nastupile gimnazijalke Stella Jud i Chiara Pečaver.

Umjetnica Dubravka Kanjski na zanimljiv način prezentirala je svoj rad . Demonstrirala je uspješne uratke s raznih radionica u sklopu projekta „Otpad uredi, kune uštedi“, gdje se moglo vidjeti kako na jednostavan način te uz malo dobre volje i kreativnosti nastaju zanimljivi i potrebni predmeti i likovni uradci.

U sklopu promocije  Vodiča kroz kreativno recikliranje, nastupili su učenici naše škole, eko škole OŠ Vladimira Nazora Crikvenica s PŠ Jadranovo i OŠ Zvonka Cara s PŠ Selce.

Učenici zbora Glazbene škole pri OŠ Vladimira Nazora otpjevali su eko himnu  svoje škole „Crikvenička eko- škola“ i Žablji menuet, a mentorica im je Ljerka Šemeš. Čakavčići PŠ Jadranovo nastupili su s 

nagrađenim radom učenika Luke Tomića, 4.r.( Ovogodišnja Ekološka nagrada na manifestaciji Čakavčići pul Ronjgi) te recitacijom Moderno življenje, koju su izveli učenici 2.r.PŠ Jadranovo, a mentorica je Ankica Gržac. Nakon recitacije Eko himne koju su izvele učenice PŠ Selce, za sam kraj svečane promocije, uslijedila je eko himna  OŠ Zvonka Cara „Od danas sve, baš sve će biti čisto“, koja je snimljena u okviru projekta „Otpad uredi, kune uštedi“, a otpjevali su je učenici PŠ Selce s mentoricom Anamarijom Grbčić- Pahlić u kreacijama od recikliranih materijala.

Svi gosti na promociji i izvođači dobili su „Vodič kroz kreativno recikliranje“ na poklon.

 

                                                                         Tekst napisala  Ankica Gržac


Osnovna škola Vladimira Nazora Crikvenica