preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Crikvenica

Login
Dabar je u našoj školi

Vozni red - City bus

Klikom na sliku možete preuzeti vozni red!

e-Dnevnik

Više o projektu e-Dnevnik i upute možete potražiti ovdje.

Zlouporaba droga - brošura za roditelje

Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

Edukativno-preventivne akcije HŽ-a

Projekt Znanje za sve

Vijesti

 

Upisi u srednju školu 2018.

Grad prijatelj djece

 

pomoć

red button

« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 

poveznice
informacije o obrazovanju:
skole.hr
mzos
azoo
stručni skupovi
carnet webmail
obrazovni portali:
obrazovni portal Nikola Tesla
edu.hr
edmodo
elektire
infokup
prometna učilica
časopisi:
bug
national geographic
drvo znanja
lokalne informacije:
grad Crikvenica
novo lokalno glasilo
novi list
zabava:
youtube
google
gmail
Upisi u srednju školu

Drage osmašice i osmaši! Poštovani roditelji!

Bliži se vrijeme upisa u srednju školu stoga Vas molimo za suradnju sa školom i razrednicima te za praćenje i pravovremeno izvršavanje svih vaših obaveza vezanih uz upis u srednju školu.

Na ovoj stranici možete pronaći sve dostupne informacije vezane za upise u srednju školu. Za sve dodatne informacije oko upisa možete se obratiti razrednicam ili članovima upisnog povjerenstva: pedagoginji Draženki Mažar i učiteljici Daliborki Todorović.

Mrežna stranica  Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole: https://www.upisi.hr.

Novosti
Redoslijed odabranih obrazovnih programa!
Daliborka Todorović / datum: 27. 6. 2018. 18:32

Dragi osmaši!

Molim Vas da odgovorno pristupite biranju željenih obrazovnih programa, kao i njihovom redoslijedu. Nakon zaključavanja odabira obrazovnih programa, redoslijed nije moguće promijeniti.


[OPŠIRNIJE]Nije zadovoljen preduvjet - Zaprimljena prijavnica s popisom prijavljenih obrazovnih programa
Daliborka Todorović / datum: 27. 6. 2018. 18:11

Dragi osmaši!

Nakon odabira željenih obrazovnih programa na kartici Rezultati u stupcu Zadovoljeni osnovni preduvjeti piše vam NE. Klikom na opciju Detaljno u stupcu Struktura bodova pojavljuje vam se sljedeća poruka:

Preduvjet da je zaprimljena prijavnica s popisom prijavljenih obrazovnih programa biti će zadovoljen kada prijavnicu, koju ste prethodno potpisali,  zajedno s roditeljem/skrbnikom donosete u svoju školu razrednici.

Prijavnicu (dostupna nakon zaključavanja odabira obrazovnih programa, tj. nakon 10.7.2018. ) ne možete sami ispisati, nego po nju dolazite kod razrednice u školu. Vrijeme u koje ćete moći doći po prijavnicu biti će naknadno objavljeno na mrežnim stranicama škole.


[OPŠIRNIJE]Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku!
Daliborka Todorović / datum: 25. 6. 2018. 17:24

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019., dana 26. lipnja 2018. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata istoga dana. Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak. 

 

Prijave obrazovnih programa trajat će do 10. srpnja 2018. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 2. srpnja 2018. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 13. srpnja 2018. godine. Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. 

Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom.  Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. 

Nakon zaključavanja odabira obrazovnih programa, nije moguće promijeniti redosljed odabira! 

Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. – Idemo u srednju! - Učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše“. 

(preuzeto sa: www.upisi.hr)


[OPŠIRNIJE]Objava konačnih ljestvica poretka za učenike s teškoćama
Daliborka Todorović / datum: 25. 6. 2018. 17:22

Danas, 23. lipnja 2018. godine, u 12:00 bit će objavljene konačne ljestvice poretka za učenike s teškoćama u razvoju. Na konačnim ljestvicama poretka nalaze se samo učenici koji su u preliminarnom rangiranju ostvarili pravo upisa. 

Učenici s teškoćama u razvoju ne nose prijavnice u osnovnu školu (jer su svoju prijavu potpisali u uredu državne uprave) već oni zajedno s ostalim učenicima upisnicu i ostalu dokumentaciju potrebnu za upis donose u srednju školu u kojoj su ostvarili upis od 13. – 19. srpnja (kako škole same odreduju točne datume za zaprimanje upisnica i ostale dokumentacije potrebne za upis unutar tog roka potrebno se o točnim datumima raspitati direktno u srednjoj školi). 

Učenici s teškoćama u razvoju koji nisu ostvarili pravo upisa mogu pokušati ostvariti upis redovitom prijavom koja kreće od 26. lipnja ili ponoviti postupak preliminarnog rangiranja u jesenskom upisnom roku kada će moći prijaviti programe u kojima je ostalo slobodnih upisnih mjesta.


[OPŠIRNIJE]Ljetni rok - važni datumi
Daliborka Todorović / datum: 4. 6. 2018. 19:57


[OPŠIRNIJE]Dostava dokumenata kojima učenici ostvaruju dodatna prava za upis
Daliborka Todorović / datum: 4. 6. 2018. 19:56

Podsjećamo učenike osmih razreda i njihove roditelje da je krajnji rok za dostavu i unos dokumenata kojima učenici ostvaruju dodatna prava za upis, 26. lipnja 2018.

Dokumenti se dostavljaju razrednicima u školu.

 

Kandidatima će se priznati ostvarivanje isključivo jednoga (najpovoljnijega) od sljedećih prava:

a) Kandidat sa zdravstvenim teškoćama

Kandidatu sa zdravstvenim teškoćama dodaje se jedan bod na broj bodova koji je utvrđen tijekom postupka vrednovanja za programe obrazovanja za koje posjeduje stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. S tako utvrđenim brojem bodova kandidat se rangira na ukupnoj ljestvici poretka.

b) Kandidat koji živi u otežanim uvjetima izazvanim ekonomskim, socijalnim te odgojnim čimbenicima

Kandidatu koji živi u otežanim uvjetima izazvanim ekonomskim, socijalnim te odgojnim čimbenicima, koji su mogli utjecati na uspjeh u osnovnoj školi, dodaje se jedan bod na broj bodova koji je utvrđen tijekom postupka vrednovanja.

Otežani uvjeti su ako kandidat:

  • živi uz jednoga ili oba roditelja s dugotrajnom teškom bolesti
  • živi uz dugotrajno nezaposlena oba roditelja
  • živi uz samohranoga roditelja korisnika socijalne skrbi
  • ako je kandidatu jedan roditelj preminuo
  • ako je kandidat dijete bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi.

Za ostvarenje navedenih prava kandidat prilaže razredniku neki od dolje navedenih dokumenata kojim dokazuje obrazovanje u otežanim uvjetima:

  • liječničku potvrdu o dugotrajnoj težoj bolesti jednoga i/ili oba roditelja;
  • potvrdu nadležnoga područnoga ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje o dugotrajnoj nezaposlenosti oba roditelja;
  • potvrdu o korištenju socijalne pomoći; rješenje ili drugi upravni akt centra za socijalnu skrb ili nadležnoga tijela u jedinici lokalne ili područne (regionalne) jedinice i Grada Zagreba o pravu samohranoga roditelja u statusu socijalne skrbi izdanih od ovlaštenih službi u zdravstvu, socijalnoj skrbi i za zapošljavanje;
  • ispravu iz matice umrlih ili smrtni list koje je izdalo nadležno tijelo u jedinici lokalne ili područne (regionalne) jedinice ili Grada Zagreba;
  • potvrdu nadležnoga centra za socijalnu skrb da je kandidat dijete bez roditelja ili odgovarajuće socijalne skrbi.

c) Kandidat koji je pripadnik romske nacionalne manjine

Kandidatu koji je pripadnik romske nacionalne manjine, a živi u uvjetima koji su mogli utjecati na njegov uspjeh u osnovnoj školi, dodaju se dva boda na broj bodova koji je utvrđen tijekom postupka vrednovanja. S tako utvrđenim brojem bodova kandidat se rangira na ukupnoj ljestvici poretka. Za ostvarivanje dodatnih bodova kandidat prilaže preporuku Vijeća romske nacionalne manjine odnosno registrirane romske udruge. 

 

[OPŠIRNIJE]Kako se prijaviti u sustav Upisi.hr?
Daliborka Todorović / datum: 25. 5. 2018. 11:40

Molimo učenika da prilikom unosa broja mobitela u sustav paze  na njegovu točnost  jer će na upisani broj mobitela dobiti PIN koji će im omogućiti sljedeću prijavu u sustav.

Također sve informacije od strane Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole pristizat će na navedeni broj mobitela.

Upisno povjerenstvo


[OPŠIRNIJE]Započinju prijave kandidata u sustav
Daliborka Todorović / datum: 25. 5. 2018. 11:32

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. prve prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju u petak 25. svibnja 2018. godine iza 12:00 sati. 

Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na kojega kandidat želi da mu bude dostavljen SMS s PIN-om.

Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene, a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke. 

U slučaju nepravilnosti u podacima (adresa, ime roditelja, ocjene iz prijašnjih razreda) potrebno se javiti svom razredniku. 


Važno! U prvoj fazi prijava, učenici još nemaju mogućnost uvida u ponudu obrazovnih programa po školama. Prijava obrazovnih programa biti će moguća od utorka, 26. lipnja 2018.


[OPŠIRNIJE]Objavljene su publikacije "Prijave i upisi u srednje škole - Idemo u srednju!"
Daliborka Todorović / datum: 25. 5. 2018. 11:25

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. dostupne su u četiri publikacije koje su prema tipu učenika podijeljene na:

Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019.- Idemo u srednju!!! - redovni učenici (za učenike koji u tekućoj školskoj godini završavaju osnovno obrazovanje u redovitome sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj)

Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019.- Idemo u srednju!!! - kandidati iz drugih obrazovnih sustava (za kandidate koji osnovno obrazovanje završavaju ili su završili izvan Republike Hrvatske, kandidate koji završavaju ili su završili osnovno obrazovanje u sustavu obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj i za kandidate koji su osnovno obrazovanje završili u Republici Hrvatskoj prije 2018. godine)

Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019.- Idemo u srednju!!! - učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše (za učenike koji žele upisati pripremne programe glazbene ili plesne škole ili srednju glazbenu ili plesnu školu te za učenike koji žele upisati razredne odjele za sportaše) 

Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019.- Idemo u srednju!!! - učenici s teškoćama u razvoju (za učenike s teškoćama u razvoju koji se prijavljuju preko ureda državne uprave u županiji odnosno Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba) 

Primjer bodovanja za školsku godinu 2018./2019. (Primjeri bodovanja uspjeha kandidata iz osnovnoga obrazovanja).

(Preuzeto s: www.upisi.hr)


[OPŠIRNIJE]Objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred
Daliborka Todorović / datum: 25. 5. 2018. 11:10

Obavještavamo učenike osmih razreda i njihove roditelje  da je objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. zajedno s dokumentom Struktura razrednih odjela i broj učenika I. razreda srednjih škola u školskoj godini 2018./2019. 

U prilogu se nalaze navedeni dokumenti, kao i Pravilnik o elementima i kriterijima za upis učenika u I. razred srednje škole.

Upisno povjerenstvo


[OPŠIRNIJE]Snimka webinara za učenike osmih razreda
Daliborka Todorović / datum: 25. 5. 2018. 11:08

Na mrežnim stranicama CARNET-a dostupna je snimka webinara koji je održan na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa učenika u prvi razred srednje škole. Snimka navedenog webinara dostupna je na sljedećoj poveznici: 

https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/12368


[OPŠIRNIJE]Informativni webinar za učenike osmih razreda
Daliborka Todorović / datum: 21. 5. 2018. 12:20

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNET) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole. 

Webinar je planiran za četvrtak, 24. svibnja 2018., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici:  

https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live.

Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNET-a i www.upisi.hr


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje srednjih škola i učeničkih domova-Kamo dalje?
Daliborka Todorović / datum: 15. 5. 2018. 22:24
Dragi osmaši i roditelji,
 
Upravni odjel za odgoj i obrazovanje organizira predstavljanje srednjih škola i učeničkih domova pod nazivom "Kamo dalje?"
Prezentacija će se održati u petak, 18. svibnja 2018. godine u prostoru zgrade Sveučilišnih odjela (Kampus na Trsatu)  u razdoblju od 11,00 do 18.00 sati. 

[OPŠIRNIJE]Sve o upisima u srednje škole - Portal ucenici.com
Daliborka Todorović / datum: 15. 5. 2018. 20:48

Dragi osmaši, na portalu ucenici.com  možete pronaći detalje o upisu u srednju škole.


[OPŠIRNIJE]e-Usmjeravanje
Daliborka Todorović / datum: 15. 5. 2018. 16:51

e-Usmjeravanje - portal Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - središnje je mjesto za pronalaženje idealne obrazovne ustanove za učenike i studente, ali i svojevrstan kompas karijere. (https://e-usmjeravanje.hzz.hr/)

Na portalu je moguće pronaći  informacije koje su potrebne za izbor zanimanja, škole i studija, vještinama koje su potrebne za traženje posla i brojne druge informacije.

Portal, uz ostalo, nudi i cjelokupni pregled svih programa obrazovanja u svim hrvatskim srednjim školama, studijskih programa, uvjeta za stipendiranje, mogućnosti zapošljavanja u Hrvatskoj i inozemstvu po pojedinim zanimanjima.

Posredstvom portala moguće je napraviti i nekoliko samotestiranja, odnosno samoprocjena kompetencija temeljem kojih onda program predlaže sedam do deset najprimjerenijih zanimanja. Uz prijedloge zanimanja, program detaljno opisuje zanimanja, radne zadatke i slično.

(Preuzeto s: https://e-usmjeravanje.hzz.hr/)


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju