preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Crikvenica

Login
e-Dnevnik

Više o projektu e-Dnevnik i upute možete potražiti ovdje.

Upisi u srednju školu 2019.

Zlouporaba droga - brošura za roditelje

Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

Grad prijatelj djece

Projekt Znanje za sve

Vijesti

 

Vozni red - City bus

Klikom na sliku možete preuzeti vozni red!

Dabar je u našoj školi

Edukativno-preventivne akcije HŽ-a

Zakoni i pravilnici
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 

pomoć

red button

« Prosinac 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 

poveznice
informacije o obrazovanju:
skole.hr
mzos
azoo
stručni skupovi
carnet webmail
obrazovni portali:
obrazovni portal Nikola Tesla
edu.hr
edmodo
elektire
infokup
prometna učilica
časopisi:
bug
national geographic
drvo znanja
lokalne informacije:
grad Crikvenica
novo lokalno glasilo
novi list
zabava:
youtube
google
gmail
 

 

Ciljevi djelovanja glazbene škole

Osnovni cilj djelovanja škole je pružiti što bolje glazbeno obrazovanje našim učenicima kao i potaknuti njihov umjetničko-kreativni razvoj u širem smislu. Individualna nastava temeljnog predmeta (instrumenta) omogućuje nastavniku da u potpunosti prilagodi pristup svakom učeniku, prateći pri tom program propisan od strane ministarstva. Na taj način je učenicima, osim stjecanja vještine sviranja na željenom instrumentu,omogućeno razvijanje njihove potpune glazbene sposobnosti. Vrlo je važno učenike upoznati sa bogatstvom, kako hrvatske, tako i svjetske kulturne baštine, te ljepotom umjetničke glazbe različitih zemalja i povijesnih epoha.

Velika važnost pridaje se osobito sposobnim i darovitim učenicima, kako bi ih se kroz duže razdoblje pripremilo za razna takmičenja na županijskom i državnom nivou.

Jedan od osnovnih ciljeva škole je organiziranje što većeg broja javnih nastupa naših učenika. To je posebno važan dio njihovog glazbenog razvoja na putu do samostalnosti. Osim, već tradicionalnih, božićnih i završnih koncerata koji se svake godine održavaju u školskoj auli, redovito organiziramo i manje koncerte u prostoru glazbene škole. Svakako treba spomenuti Karnevalski koncert koji smo ove godine prvi puta organizirali, ali je želja učenika bila velika, kao i posjet publike te smo odlučili da će postati tradicionalni svake godine. Tu je i Uskrsni koncert  na kojem učenici prezentiraju najbolje interpretacije skladbi ovog dijela obrazovnog razdoblja uoči proljetnih praznika. Kao najbolja priprema uoči završnih ispita pokazao se Koncert za Majčin dan  u svibnju te smo ga također uvrstili u redoviti godišnji plan koncerata.

Organiziranjem koncerata uspješno radimo na popularizaciji glazbene škole, što se najbolje vidi na prijemnim ispitima za upis u prvi razred, koji bilježe sve veći broj zainteresiranih.

Osim kratkoročnih ciljeva djelovanja škole koji obuhvaćaju glazbeno-umjetnički razvoj učenika iz godine u godinu prateći nastavni program, škola ima i dugoročne ciljeve. Oni uključuju usvajanje vrijednosti kao što su disciplina, umjetnička osjetljivost i kritičnost, postepenost i temeljitost u radu, koje će učenici primjenjivati u svim životnim aspektima bez obzira na to bave li se glazbom profesionalno, kao izvođači ili u njoj uživaju kao slušatelji.

preskoči na navigaciju